REȚETA
TORTILICIOUS
Nicio aniversare nu te ia pe nepregătite dacă ai rețeta potrivită pentru un tort savuros. Chef Dexter a analizat atent ocazia, a ales ingredientele și a gândit rețeta aia care îi surprinde și pe invitați, nu doar pe sărbătorit. Gustos, postabil și realizabil cât ai zice ”La mulți ani!”.
INGREDIENTE
- 1 pachet blat de tort din comerț sau un blat realizat acasă
- 100ml sirop banane
- 600g cremă de brânză Philadelphia Original
- 150g ciocolată neagră
- 250g frișcă lichidă
- 100g zahăr pudră
- 50g Oreo Powder
- 80g Oreo Crispy & Thin
INDICAȚII
Într-o formă de tort, așezăm ca prim strat un blat de pandișpan, însiropat cu 1/2 din cantitatea de sirop de banane. Într-un bol, amestecăm frișca lichidă cu ajutorul unui mixer/tel, până se îngroașă. În alt bol, amestecăm crema de brânză Philadelphia Original, cu zahărul pudră, adăugând treptat frișca. Împărțim crema în 2 părți, păstrând una pentru a îmbrăca tortul. În cealaltă parte adăugăm ciocolata rasă și amestecăm compoziția ușor până obținem o cremă de tip Stracciatella. Peste primul blat însiropat, adăugăm 1/2 din crema, peste care așezăm un alt blat însiropat cu restul de sirop. Ulterior, peste acestea adăugăm restul de cremă Stracciatella și la final, un ultim blat neînsiropat. Lăsăm forma de tort rezultată la frigider pentru 2–3 ore. Înainte de servire, îmbrăcăm tortul în crema păstrată și îl decorăm cu o inserție de Oreo Powder în mijloc și cu Oreo Crispy & Thin.