Crepes Tendresse

REȚETA

CREPES TENDRESSE

Meriți. Știi că meriți să-ți oferi ceva bun de tot, iar unele zile de luni pur și simplu trebuie să înceapă așa cum se cuvine - cu un dulce fin ca o dimineață liniștită și ușor ca o briză. În acele zile, răsfață-te cu rețeta:

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 280 gr făină
  • 100 ml apă minerală
  • 50 gr unt topit
  • 6 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Cremă de alune Milka

INDICAȚII

Într-un bol mare se amestecă făina cu praful de sare, se adaugă ouăle și se omogenizează. Se adaugă laptele treptat și se amestecă continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. La final se adaugă apa minerală, untul topit și răcit și esența de vanilie.
Se unge cu ulei o tigaie, se încinge și se pune aproximativ 1 polonic de aluat. Se întinde pe toată suprafața și se coace 2 minute la foc mic spre mediu. Se întoarce pe cealaltă parte și se coace maxim 1 minut.
Se servesc reci cu cremă de alune Milka și fructele preferate.

ÎNAPOI