REȚETA
CREPES TENDRESSE
Meriți. Știi că meriți să-ți oferi ceva bun de tot, iar unele zile de luni pur și simplu trebuie să înceapă așa cum se cuvine - cu un dulce fin ca o dimineață liniștită și ușor ca o briză. În acele zile, răsfață-te cu rețeta:
INGREDIENTE
- 500 ml lapte
- 280 gr făină
- 100 ml apă minerală
- 50 gr unt topit
- 6 ouă
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 praf de sare
- Cremă de alune Milka
INDICAȚII
Într-un bol mare se amestecă făina cu praful de sare, se adaugă ouăle și se omogenizează. Se adaugă laptele treptat și se amestecă continuu pentru a
evita formarea cocoloașelor. La final se adaugă apa minerală, untul topit și răcit și esența de vanilie.
Se unge cu ulei o tigaie, se încinge și se pune aproximativ 1 polonic de aluat. Se întinde pe toată suprafața și se coace 2 minute la foc mic spre mediu.
Se întoarce pe cealaltă parte și se coace maxim 1 minut.
Se servesc reci cu cremă de alune Milka și fructele preferate.