REȚETA
CHOCO MACAROONS
INGREDIENTE
- Pentru cochilii (60 buc)
- 100 g făină migdale
- 130 g zahăr pudră
- 30 g Oreo Powder
- 100 g albuș de ou
- 1 linguriță suc lămâie
- 90 g zahăr tos
- Pentru cremă:
- 100 g frișcă
- 150 g cremă de brânză
- Philadelphia
- 30 g Oreo Powder
- 20 g zahăr pudră
INDICAȚII
Cochilii: PONT! Se folosesc planșe speciale din silicon pentru forma de macaron. Se amestecă într-un blender făină de migdale, zahărul pudră și Oreo Powder, timp de 20 sec. Se bat albușurile cu un praf de sare, se adaugă în ploaie jumătate din cantitatea de zahăr pudră, sucul de lămâie și apoi restul de zahăr, până obținem un amestec de bezea. Peste bezeaua obținută, se adaugă amestecul uscat și se încorporează ușor cu o spatulă. Se transferă compoziția astfel rezultată într-un sac a poche, se formează pe tava specială cochiliile (pentru forma lor rotundă, se lovește tava de 2-3 ori pentru ca aluatul să se formeze perfect în orificiu și pentru ca aerul să iasă astfel încât să obținem niște coji de macarons perfecte), și se lasă la uscat până când nu mai sunt lipicioase. Se preîncălzește cuptorul la 140° și se introduc tăvile cu aluatul uscat timp de aprox 15 minute.
Crema: Se amestecă toate ingredientele până obținem o compoziție uniformă. Cu ajutorul unui sac a poche se dozează crema astfel încât să ajungem la rezultatul final.
Decor: se poate decora cu ciocolată topită și Oreo Powder. Poftă bună!